GEZEGLEN FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GEZEGLEN FORUM

FORUMUN ADRESİ

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

BARIŞ AKARSU'nun heykeli yapılacak

YazarMesaj
ordulu
Admin
ordulu

BARIŞ AKARSU'nun heykeli yapılacak Empty
MesajKonu: BARIŞ AKARSU'nun heykeli yapılacak   BARIŞ AKARSU'nun heykeli yapılacak Icon_minitimePaz Tem. 08, 2007 2:49 pm

BARIŞ AKARSU'nun heykeli yapılacak 3404amasra-baris-i-bekliyor_o

Barış'ın heykeli yapılacak

Ünlü heykeltıraş Tankut Öktem, Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazasında ölen ve Bartın'ın Amasra ilçesinde defnedilen şarkıcı Barış Akarsu'nun, gitarıyla tasvir edildiği 3 metrelik heykelini yapacak.

Şarkıcının ölümünden çok etkilenen Öktem, Akarsu'nun defnedilmesinin ardından Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım'ı telefonla arayarak hiçbir karşılık beklemeden şarkıcının heykelini yapmak istediğini bildirdi.

Teklifi olumlu karşılayan Yıldırım, Belediye Meclisine heykelin uygun yere yerleştirilmesi için teklif sunacağını ifade etti. Öktem de çalışmalara kısa zamanda başlayarak bu yılın ağustos ayı sonuna kadar heykeli hazırlamayı planladığını kaydetti.

Öktem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akarsu'nun ölümüyle sevenlerinin büyük üzüntü yaşadığını, sanatçının yüzünün canlılığını ve duygusallığını her heykeltıraşın veremeyeceği düşüncesiyle heykelini yapmaya karar verdiğini söyledi.

Sanatçının sanatçıya destek olması gerektiği fikrinden hareketle hiçbir karşılık beklemeden heykeli hazırlayacağını anlatan Öktem, şöyle konuştu:"Akarsu'nun çok farklı bir yüz ifadesi var. O ifadeyi ön planda tutan heykel yapacağım. Tamamen duygusal reaksiyonla bu çalışmaya yöneldim. Yurtseverliğinin yanı sıra insan, hayvan ve tabiat sevgisiyle örnek sanatçı olan Akarsu'nun heykelini yapmaya karar verdim. Sanatçının saçlarını yanına savurduğu, elinde gitarı olan fotoğrafının benzeri eser oluşturmak istiyorum. Sanatçılar zamanla unutulabiliyor. Ancak böyle kalıcı eserlerle onların yüzyıllar boyu yaşamasına katkı sağlanıyor. Bu heykeli yapmaya karar verirken dürüst, doğru ve iyi şeyleri hisseden sanatçıların ödüllendirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması düşüncesi etkili oldu. Dürüstlük ve sevginin heykelini yapıyorum. Bu tüm sanatçılara örnek olmalıdır."
https://gezeglen.yetkin-forum.com

BARIŞ AKARSU'nun heykeli yapılacak
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-