KENGERİN TANITIMI
KÖYÜMÜZÜN GEÇİM KAYNAKLARI
ÇİFTÇİLİK HAYVANCILIK İNŞAATÇILIK VE TAŞIMACILIKTIR
KÖYÜMÜZÜN GELENEKLERİ
KINA GECELERİ VE DÜGÜNLERİMİZ ÖRF VE ADETLERİMİZE GÖRE YAPILIR.DAVET VE ŞÖLENLER ÖRFVE ADETLERİMİZE GÖRE YAPILIR.YÖRESEL HALK MÜZİGİ DİNLENİR VE OYUNLARI OYNANIR.KÖYÜMÜZÜN CENAZELERİ DERNEGİMİZ TARAFINDAN ORGANİZESİ YAPILIR.CENAZE SAHİBİNİN İSTEGİ ÜZERİNE MEMLEKETİNE VEYA BULUNDUGU YERE TOPRAGA VERİLİR.
KÖYÜMÜZÜN NÜFUSU
KÖYDE VE GURBETTE TOPLAM OLMAK ÜZERE 1000 KİŞİ CİVARINDA NUFUSU VARDIR.YAZLARI İSE KÖYÜMÜZÜN NUFUSU 400-500 CİVARINDA OLMAKTADIR.
KÖYÜMÜZDE VAROLAN YAPILAR
CAMİİ MESCİD KÖY KONAGI LOJMAN İÇME SULARI YOLU ÇEŞMELERİ SU DEPOSU KÖPRÜ MEZARLIKLARI FAALİYETTE OLAN YAPILAR.
KÖYDE EGİTİME BAKIŞ
70 YAŞ GRUBU DAHİL 7 DEN 70 E %98 İ OKUMA VE YAZMA BİLMEKTEDİR.ŞU ANKİ NESLİMİZİN %25 İ LİSE VE ÜNÜVERSİTEYE GİTMEKTEDİR.KÖYÜMÜZÜN İLRİ GELEN KİŞİLERİ EGİTİME ÇOK ÖNEM VERMEKTEDİR AMA MADDİ VE MANEVİ OLANAKSIZLIKLAR YÜZÜNDEN İSTENİLEN DÜZEYE ULAŞILAMAMAKTADIR.
KÖYDE DİN SINIFI
TARİHÇEMİZDE BELİRTTİGİMİZ GİBİ HACI YAHYA VE HÜSNÜ BEY(ÜSÜBE) SOYUNDAN BİR GABİLE OLDUGUMUZDAN DİNİ İSLAM Bİ GABİLEYİZ.
KÖYÜMÜZÜN COGRAFİ KONUMU
DÜZLÜK BİR ARAZİ ÜZERİNE KURULMUŞ DÖRT TARAFINDA ORMANLARI VE YAYLALARI OLAN ŞİRİN BİR KÖYDÜR.KÖYÜN ORTASINDAN DERE GEÇMEKTE OLUP ÇAYIRLARI VE TARLALARI KÖYÜN DÖRT BİR YANINDADIR.KÖYÜN MERASI VE İKİ YAYLASI VARDIR.KIRYAYLASI VE YAZLIK YAYLASI ASI İLE BİLİNİR.MESUDİYE VE SELEMEN PAZARI OLARAK BİLİNEN İKİ PAZARI VARDIR.MESUDİYE PAZARI CUMARTESİ SELEMEN PAZARI YAZLARI CUMA GÜNÜ KURULUR